Vælg de perfekte havemøbler

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Sommeren er i den grad over os, og hvis du står overfor at skulle købe nye havemøbler, er det i den grad ved at være på høje tid, så du kan nå at få glæde af dem i år. Havemøbler er ligesom møbler til huset noget man bør overveje nøje, inden man beslutter sig. I hvert fald hvis man går efter noget, der skal holde i mere end et par sæsoner. Du kan naturligvis sagtens gå i Bilka og købe det billigste loungesæt du kan finde, men hvis du vil have et sæt der holder i længere tid, kan det godt betale sig at investere lidt mere.

Hvilket materiale skal du vælge?

Når du står overfor at skulle finde ud af hvilke møbler du skal have til haven, er det første du skal gøre op med sig selv, hvilket materiale de skal være lavet af. Groft sagt er der to muligheder (og en masse imellem), enten skal det være træ eller også skal det være plastik. Plast møbler er populære fordi de er holdbare (hvis du vælger godt materiale), og kan tåle til mere vind og vejr end træmøbler typisk kan. Desuden er de ofte lettere at flytte rundt på, så hvis du skal flytte havestole fra den ene ende af haven til den anden, er det praktisk at have valgt møbler der ikke vejer et ondt år.

Ligesom det findes mange forskellige typer af træ, findes der også mange typer af plastisk, og det er derfor heller ikke nødvendigvis en skidt ting at vælge møbler, der er lavet helt eller delvist i en hård plast, selvom de fleste nok vil finde at træ havemøbler, er lidt mere lækre og romantiske, men der findes som sagt mange møbler i materiale der ikke er træ, men som stadig er yderst smukke.

Det afhænger i høj grad også af, om møblerne står udenfor hele året, eller de står under et halvtag og endelig om de bliver taget ind om vinteren. Hvis de bliver taget ind vil træ altid være det åbenlyse valg, mens plast bedre kan holde til at stå ude hele året. Det handler også om, hvor meget du har lyst til at vedligeholde selv. Hvis det ikke genere dig at skulle give møbler olie hvert år, er træ naturligvis heller ikke noget problem.

Hvor stort et sæt skal du vælge?

Når du skal finde dine nye møbler, er du nødt til at kigge på størrelsen på din have. Et stort havebord er lækkert i en stor have, men i en lille have, hvor der ikke er luft omkring det, kommer det til at have en dårlig effekt, og vil få haven til at føles mindre.

Der findes naturligvis ikke nogen regler for hvor store havesæt må være, men det du skal huske på er, at ligesom inden for, så skal der være luft omkring møblerne. En god tommelfingerregel er, at der skal være minimum et par meter til nærmeste væg, hvilket naturligvis er en regel med mange undtagelser.

 

Written By

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *