Lamper og lys – Vigtigheden af den rette belysning i dit hjem

Lamper og lys - Vigtigheden af den rette belysning i dit hjem

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

En flot lampe kan skabe den helt rigtige stemning i hjemmet. Lys og lamper skal bruges i et hvert rum i boligen, og der findes heldigvis et vælg af producenter og et hav af produkter i forskellige prisklasser, så du har muligheden for at finde det helt rigtige lys og den helt rigtige lampe til rummene i din bolig.

Et rum kan ændre karakter ved blot at indsætte den rigtige lampe og belysning. Smukt lys kan være en dekoration i sig selv og lamper kan fungerer som kunst samtidig med, at de er funktionelle. Lamper fås som loftslamper, gulvlamper, bordlamper og væglamper med flere.

Lys er vigtigt i hjemmet, og det mærker vi især, når vinteren er over os. Her er det mørkt, når vi står op og mørkt, når vi kommer hjem fra arbejde. Derfor er det vigtigt, at du finder den rette belysning til hjemmet, så du får et lys i mørket og de kolde og mørkevintermåneder. Lyset har stor betydning for brugen af boligen og vores sundhed, vi har som mennesker brug for lys.

Når du vælger lamper, så er det vigtigt at finde en lampe der passer til din stil og dit behov, men det er mindst lige så vigtigt at finde den rette belysning til de forskellige rum i din bolig.

Den rette belysning

Det er vigtigt at vælge en lampe med den rette belysning til rummet og den funktion og stemning der ønskes i det pågældende rum. Mange af os laver den samme fejl, når vi køber nye lamper. Vi vælger som oftest den lampe, vi synes ser pænest ud, hvorefter vi kommer hjem og finder ud af, at lampen ikke giver den rette belysning. Lampers design har stor indflydelse på, hvordan lyset bliver fordelt i rummet. Lampeskærme, der er gennemsigtige giver f.eks. mere lys end en lampe med en lampeskærm, der ikke er gennemsigtig.

I langt de fleste tilfælde hænger der flest lamper med nedrettet lys i vores hjem. Det betyder, at selvom vi måske har mange lamper med nedadrettet lys i rummene, så føles vores rum stadig mørke. Nedadrettet lys gør, at det føles som om, der er lavere til loftet, end der rent faktisk er, og det gør det, fordi at nedadrettet lys ikke lyser godt nok op i rummet. Det er derfor en god idé at kombinere det populære nedadrettet lys fra loftet med eksempelvis bordlamper, gulvlamper eller lamper du hænger i hjørnet i af loftet. Fleksible lamper kan være en rigtig god idé at implementere i rum, hvor der ikke er meget plads til at implementere flere lamper, og fleksible lamper gør det muligt at variere belysningen i rummet. Det kan også være fordelagtigt at kunne justere på lysstyrken i rum som stuen og soveværelset, så lamperne kan bruges til vores forskellige behov.

Written By

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *