Styr på haven til sommeren

Billedet er fra Nanostone.dk
Billedet er fra Nanostone.dk

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Efter en lang, kedelige og grå vinter uden den store mængde sne er det nu endelig blevet forår, i hvert fald hvis man kigger i kalenderen, hvor vi for længst er gået ind i marts måned. Vejret er ikke perfekt, men dagene er blevet længere og temperaturen sniger sig da efterhånden også op og nærmer sig tocifret – så mon ikke vi er der om et par uger.

Det varmere vejr og den nye årstid betyder også, at det er ved at være tid til at komme ud og bruge tiden i haven og på terrasserne rundt om i de danske hjem. Selvom vi har gået og kigget ud hele vinteren, er det langt fra sikkert, at vi har kigget med de samme øjne som vi gør nu. Det er nemlig nu, at vi rent faktisk så småt skal til at tilbringe tiden udenfor, og så lægger man mere mærke til de små ting.

En af de ting mange af os vil opleve, når vi igen bevæger os ud på vores terrasser, er at fliserne er blevet grønne og fyldt med alger. Vinteren har endnu en gang været mere våd, end den har været snefyldt og det har givet perfekte forhold til alger, der lever af fugt.

Sådan slipper du af med grønne fliser

Grønne fliser er ikke pænt og det indbyder ikke til terrasseliv, det kan de fleste nok hurtigt blive enige om. Det gode ved det er, at der naturligvis er måder at gøre skaden god på igen. Den letteste måde er naturligvis at hyre et firma til at komme og gøre det. Nanostone er specialister i fjernelse af alger og flisepest, og kan anbefales. Du finder dem her.

Det er naturligvis også en metode, der ikke er gratis. Hvis du gerne vil spare pengene, kan du også selv vælge at komme de grønne fliser til livs, også uden at bruge en masse skrappe og giftige midler. Der findes et par forskellige måder. Hvis det står slemt til kan du bruge en højtryksrenser og lade den gøre arbejdet. Du skal dog være opmærksom på ikke at lade den køre på højeste niveau, da dette let kommer til at give små revner i fliserne, hvilket giver endnu bedre muligheder for algerne.

Den anden mulighed er at bruge lidt knofedt og tage fat med kost og grus eller sand. Ved at strø sand eller grus ud på fliserne og feje grundigt. Grus eller sand sliber algerne væk, helt uden brug af giftige kemikalier osv. Dette kræver dog at fliserne ikke er helt sat til med alger, da det vil blive for uoverskuelig en opgave.

God fornøjelse med arbejdet.

Hvis du har problemer med mos på taget, kan du læse mere om det problem her

Written By

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *