Vælg den rette opvarmning

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Står du overfor at skulle bygge hus udenfor byområdet og dermed udenfor fjernvarme og andre af de helt billige opvarmningsformer, skal du gøre op med dig selv, hvilken form for opvarmning, du ønsker i dit hus. Her er der mange ting, du skal have med i dine overvejelser, inden du træffer dit valg.

Der er naturligvis ikke nogen tvivl om, at du ikke skal vælge et oliefyr. De er dyre i drift, oliepriserne kan man ikke regne med, og så er de blandt de mest forurenende ting du kan vælge, og i en tid hvor vi virkelig skal tænke på miljøet.

Et andet og bedre alternativ er et pillefyr. Det er billigere i brug, og det er let at bruge, og er langt bedre for miljøet end olie, da træpiller er naturlige og ikke har dem samme skadende effekt på miljøet som olie.

Der er naturligvis også muligheden for at se nærmere på eksempelvis sol eller jordvarme, der kan bruges som supplement til pillefyr. På den måde kan du være til mindst mulig gene for miljøet, men skal ikke tænke på om der nu er sol nok til at varme dit hus op. Hvis du bygger efter moderne standarter, er huset sandsynligvis alligevel så godt isoleret, at det sjældent vil være nødvendigt at have pillefyret i brug.

Written By

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *