Vælg kakaoflis til at dække dine bede

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Kakaoflis består skam af skallerne fra de selvsamme kakaobønner, som vi får vores velsmagende varme kakao fra, og ja, de kan bruges som et bunddække i din haves blomsterbede.

Kakaoflis er faktisk meget nyttigt i kampen mod ukrudt i blomsterbedene. Her behøver du ikke investere i bunddækkende planter i et forsøg på at holde ukrudtet væk.

Med kakaoflis kan du skabe tydelige skel mellem de forskellige planter i bedet, og det giver et smukt og rent indtryk. Uden behovet for alle mulige bunddækkende planter, kommer der lidt luft i blomsterbedet, så der bliver mere plads til den enkelte blomst og busk, som du har gjort så meget ud af at få plantet og passet.

Tilsæt næringsstoffer til dine planter

Kakaoflis har en masse næringsstoffer, der kan gavne planterne i dine bede, samtidig med at flisen beskytter jorden mod frost og holder på fugten. Dræbersnegle er heller ikke fans af kakaoflis, så de kan blive afskrækket fra at invadere blomsterbedet. Du kan købe forskellige mængder til varierende fliser, og hos de fleste kan du få leveret kakaoflisen direkte til døren, hvis du bestiller en stor mængde online. Ellers kan du købe en lille håndfuld, hvis du kun skal bruge det til krukkerne, og afhente det i varehuset eller i en nærliggende butik.

Så meget skal du købe

Kakaoflis bør ligge i et lag af 3 – 5 cm, hvilket er et mindre lag end mange andre former for flis. 50 liter kakaoflis dækker cirka 1,5 – 2 m2 jord. Det vil også give dig en meget god idé om, hvor meget flis du skal købe for at dække jorden i din have eller i de bed, hvor du skal bruge kakaoflis. Skal du kun bruge flis til dine krukker, så er en pose på 50 liter for det meste rigeligt.

Written By

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *