I skrivende stund er vi i slutningen af marts, og som påsken falder i år, betyder det, at rigtig mange af os har påskeferie, eller i hvert fald har det om ganske få dage når en bunke helligdage melder sig.
For mange betyder det, at venner og familie skal inviteres til en årlige påskefrokost, hvor der skal påskebryg, snaps, rugbrød, sild og godt pålæg på bordet. Hvis du er en af dem, der skal holde påskefrokost er her en lille guide til hvordan du holder den bedste af slagsen.
Invitationerne er et overstået kapitel og forhåbentlig har du sendt dem ud fysisk – en invitation der kommer med posten er bare mere traditionelt og hyggeligt, end en invitation på mail eller endnu værre sms, eller værst på Facebook. Der er ikke noget galt med at oprette en begivenhed på Facebook, hvor yderligere info kan komme, men invitationen bør altid være fysisk, hvis det skal gøres ordentligt.
Det næste du skal tænke på er opdækningen, her findes der mange hjemmesider, der forhandler ting inden for borddækning. Det perfekt dækkede bord betyder en hel masse for helhedsoplevelsen, hvis du vil skabe den rette stemning.
Maden skal naturligvis også sidde lige i skabet, hvis du ønsker en perfekt dag, og her er det du skal overveje, om du vil stå med det hele selv, eller du vil bestille det hele uden fra og dermed slippe for besværet, men dermed også gå glip af roserne.
Endelige er der drikkelsen, som man ikke kommer udenom til en påskefrokost. Hvilken øl du skal vælge og hvilken snaps der skal til, skal vi ikke kloge os på her, da det er en smagssag, det du skal huske er bare, at man aldrig sætter dåser på bordet, hvis der er er mad – altid flasker.