Tid til gør-det-selv projekter i hjemmet? Sådan sikrer du det bedste resultat

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Mange danskere har på et eller andet tidspunkt i livet prøvet at skulle renovere en lejlighed eller hus helt eller delvist. Især ved køb af ældre boliger, hvor der kan være brug for alt fra mindre forbedringer til komplet renovering af hele boligen. Altså alt fra renovering af et enkelt værelse eller køkken til nedrivning af alt undtaget råhuset for så at lave huset ”forfra”.

Men hvor meget kan man klare selv og hvor skal man have professionelle håndværkere ind over?

Hvor meget kan klares med egne kompetencer eller omgangskredsens know-how?

Det er meget forskelligt fra person til person, hvad man har lyst til at gå i gang med og især hvad man føler man kan klare, når det kommer til renovering af boliger. Igen kommer det an på størrelse og kompleksitet. De fleste af os kan nok for det meste klare at rive en væg ned og bygge en ny op, tapetsere eller andre småopgaver, som ikke kræver specielt værktøj eller den store håndværkerviden.

Du kommer langt med dit eget udstyr, fx i form af Metabo el-værktøj og tilbehør eller hvis du har noget andet værktøj på hylderne, som du kan bruge til de mere simple opgaver. Det er også et spørgsmål om smag og behag ift. hvor meget værktøj man gider at have og/eller har brug for.

Men når det kommer til renovering af badeværelse, tilbygninger eller andre større opgaver, hvor andet som fx bygningsreglement og ”best practice” spiller ind – altså hvor det er ”dyrt” ikke at lave tingene ordentligt. Som fx ved et badeværelse hvor der skal være styr på vådrumssikring, den rette maling eller byggetilladelser til tilbygninger o. lign.

Det er når projekterne når en vis kompleksitet, hvor ens egne eller venners evner ikke længere rækker vi kan have brug for faglig hjælp og kyndige håndværkere udefra.

Sørg altid for det rette værktøj og evt. kyndig rådgivning

En ting er sikkert, for at skabe det bedste resultat, så skal du sikre dig, at du har det rette udstyr og værktøj til opgaven. Det nytter ikke at gå halvhjertet ind i et projekt ift. at vælge det udstyr man nu lige har. Er du i tvivl om, hvilket værktøj der er bedst til en specifik opgave, så sørg altid for at spørge i byggemarkedet eller hos en lokal håndværker inden du går i gang, hvis du vil gøre det selv.

Written By

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *