Sådan slipper du af med pletter

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Her på EnBedreBolig.dk har vi fra tid til anden tips du kan bruge i det daglige. Noget af det flere har efterspurgt er tips til hvordan man slipper af med pletter, der er kommet af den ene eller anden grund. Vi har her samlet en lille top tre over hyppige pletter på både tøj og duge.

Græs

Især alle der har børn kender til genstridige pletter og striber fra græs. Det er grønt og det kan være yderst besværligt at slippe af med, hvis man ikke lige ved hvordan. Der findes naturligvis flere metoder, men den mest enkle og hurtige metode er at gnide pletten med en blanding af 1 del salmiakspiritus og 3 dele vand. Når det er gennemvædet skal det bare vaskes som normalt, og så forvinder pletten i 9 ud af 10 tilfælde.

Rødvin

Rødvin er lækkert, og det er noget man virkelig kan nyde – men det kan også være roden til meget ondt, og her tænker vi ikke på tømmermændene, men på de pletter det kan efterlade på tøj og duge. Hvis uheldet er ude kan du gennemvæde pletten med glycerin og herefter putte tøjet i en plastikpose og lad den ligge natten over. Herefter vasker du det som normalt. Det skal dog siges, at det er en god ide at gøre dette så hurtigt som muligt efter uheldet er ude.

Frugtsaft

Vi går ind i sommerperioden, hvor der bliver spist masser af frugt og hvor især blommer og kirsebær er blandt de store syndere til et give pletter på bluser og bukser. Heldigvis kan pletterne relativ let komme af hvis du blander en del citronsyre med 9 dele vand og gennemvæder pletter og vasker det.

Husk også vores tips om hvordan du får rene fliser på terrassen

Written By

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *