Sådan plejer du dine gulve

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Træ er et levende materiale, og selvom det bliver fældet og skåret til plankegulve, er det stadig et levende materiale. Det betyder også, at det modsat eksempelvis linoleum vil ændre sig meget tiden, og komme til at se markant anderledes ud som årene går. Dette er en naturlige proces, og det er også det der gør, at der er langt mere stil og charme over trægulve, end der er over eksempelvis gulvtæpper og de føromtalte linoleumsgulve. Hvis du vil have glæde af dit gulv i mange år, så kræver det dog også at du passer på det, og plejer det – præcis som man skal med alt andet der er levende.

Gode råd til at forebygge skader

Det der slider absolut mest på trægulve er møbler. Det er derfor en rigtig god ide at påføre filtdupper under stolebenene, så de ikke laver unødvendigt mange ridser i gulvet. Det behøver ikke være store filtdutter, og du kan sagtens finde nogen der ikke kan ses, medmindre du vender stolen på hovedet. Det er primært i forhold til spisebordstole, køkkenstole og lignende, at dette er helt essentielt, hvis man vil undgå ridser. Disse bliver hele tiden skubbet og trukket hen over gulvet og kan hurtig lave stor skade. Det betyder ikke helt så meget med de stationære møbler som spisebord, sofaer, lænestole, kommoder og lignende, da disse ofte flyttes meget sjældent. Du kan finde flere gode råd hos her hos Trækompagniet der sælger trægulve.

Sådan rengør du trægulve

Det er bestemt ikke ligegyldigt hvordan du gør dine trægulve rene, hvis du tænker på deres holdbarhed. Det et en rigtig god ide at benytte en special gulvsæbe til formålet da disse er mildere end almindelige husholdningsmidler. Inden du vasker gulvet er det vigtigt at du har fjernet det værste snavs eventuelt ved at støvsuge eller ved at feje gulvet grundigt. Hvis de ligger småsten eller lignende kan du let komme til at ridse gulvet, og dermed hurtigt gøre langt mere skade end gavn ved at rense det. Typisk skal gulvsæbe fortyndes med 1:10 eller 1:20, alt efter hvor snavset gulvet er. Har du genstridige pletter fra rødvin eller kaffe, kan du eventuelt prøve med en lille smule ufortyndet.

Giv det olie eller voks for nyt liv

Der er nok mange der vil få en professionel til at gøre det, men du kan faktisk godt selv give det en omgang olie eller voks, hvilket kan give det nyt liv, hvis det er blevet lidt trist at se på. Køb dog altid produkterne hos en forhandler af gulve eller lignende og spørg om vejledning, inden du kaster dig ud i det.

Written By

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *