Sådan maler du husets facade

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Læs her, hvilken maling du skal bruge, når du skal male husets facade, samt hvilke fordele og ulemper der er ved hver enkelt type af maling. At male husets facade er et stort arbejde, hvorfor du bør konsultere en personalemedarbejder, når du køber din maling. Ellers risikerer du, at du skal male husets facade igen året efter.

Udseende, underlag og udsættelse

Før du begynder at male dit hus, bør du først og fremmest overveje, hvilket udseende du ønsker, det skal have. Hvis du ønsker en mat farve, bør du vælge en cementbaseret løsning. Akryl- og oliemaling egner sig til de mere skinnende og farvestrålende farver. Underlaget er ligeledes vigtigt. Består det af mineralsk materiale som eksempelvis puds, cement, eller er det silikatmalet, bør du ikke bekymre dig så meget om valget af maling. De fleste facademalinger kan nemlig anvendes på denne type underlag. Hvis facaden er nypudset, er det vigtigt, at produktet ikke inderholder olie. Til sidst skal du gøre dig nogle tanker omkring, hvor din bolig er placeret; udsættelse. Hvilke vejrforhold bliver den udsat for? Det er ikke alle typer maling, der kan holde til det skiftende vejr, vi har i Danmark.

Det er vigtigt, at forarbejdet bliver gjort ordentligt

Det er yderst vigtigt, at du gør forarbejdet ordentligt. Sørg for at tørre facaden ordentligt af, inden du maler den og lap eventuelt skader herpå. Vær samtidig opmærksom på, at det er et kontinuerligt arbejde at vedligeholde facaden efterfølgende. Den skal blandt andet renses for begroninger. Du kan sagtens gøre det selv, men du kan også få professionel hjælp til facaderens. Det kan være praktisk, hvis du ikke føler, at du har tid til det, eller hvis arbejdet er for uoverkommeligt.

 

Det er ikke noget kønt syn, når malingen på husets facade skaller.

Fordele og ulemper ved lyse og mørke farver

De lyse farver er dem, der er lettest at male med, fordi de giver et ensartet udseende. Vær blot opmærksom på, at det tager længere tid for de læse farver at tørre, end hvis du anvender mørke farver. Omvendt, hvis du vælger en mørk farve, kan det være svært at male ensartet. Til gengæld bliver den mørke facade lettere opvarmet, hvilket forhindrer begroninger. På den måde forhindres begroninger, og duggen forsvinder hurtigere, hvilket gør, at din facade holder længere.

Written By

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *