Påsken er den absolutte højtid for havefolket. Efter vinterens hårde slid på naturen, har den igen samlet kræfter og kribler frem i haven. Det betyder, at danskerne er så meget i haven, at det må betegnes som værende en form for højsæson for havefolk. Og når familien går i haven, er der farer på færde, men vi har samlet lidt tips til, hvordan du gør dit havearbejde til et årligt kontroltjek af sikkerheden i din have.
Trampolinen er en ulykkesmagnet
Trampolinen i haven er en kæmpe skaber af gode oplevelser, men den er også en meget farlig. Hvert år kommer 7.000 danske børn til skade på en havetrampolin, men mange af skaderne kan forebygges med god forberedelse. Det viser tal fra Sikkerhedsstyrelsen. Gå derfor din trampolin igennem fra ende til anden. Hvordan har den klaret sig gennem vinteren? Hav fokus på først og fremmest skelettet, som kan tæres hårdt af både vind og vejr. Er alle samlinger korrekte og holder de? Herefter er det virkelig vigtigt, at man sikrer sig, at dugen stadig holder. Selvom de ofte er produceret af kvalitetsmaterialer, så kan de tæres ekstra meget af regn, og det er virkelig farligt at hoppe på usikre trampolinduge. Er du på udkig efter en ny trampolin, så gå efter kvalitetsforhandler, og sørg for at skille dig af med den anden på genbrugsstationen.
Alt skal sikres
I april måned eksploderer ulykker i haven. Og der er mange årsager til ulykkerne, men hos Bolius har man samlet en liste over de redskaber, som skaber flest ulykker. Følgende redskaber er involveret i flest haveulykker:
1. Stige
2. Hækkeklipper
3. Plæneklipper
4. Sav (inklusive motorsav)
5. Brændekløver.
Træstiger bliver hurtigt svækket i det danske vejr, og der gælder mange regler for arbejde med stige. Vi har valgt at bringe Optimeras videoguide for hvordan du arbejder sikkert på stige. Det er simple huskeregler, som gør, at du og din familie kommer sikkert ind i sommerens lange aftener i haven.