Sådan gør du din motorcykel køreklar

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Når vejret begynder at blive lunere, er det snart tid til at tage motorcyklen ud på vejene. Men efter månedsvis i opbevaring, er det vigtigt at sørge for, maskinen bliver ordentlig køreklar. Dét kan du få gode råd til i den her korte artikel, som kun tager et øjeblik at læse igennem, og forhåbentlig vil du blive meget klogere på din motorcykels vedligeholdelse.

Tjek dine motorcykeldæk

Det er vigtigt, at du tjekker motorcyklens dæk, inden du tager den første køretur i sæsonen. Motorcykeldæk kan være blevet beskadigede under opbevaringen, eller du kan have overset slid eller skader på dem fra sidste sæson.

Hvis dine motorcykeldæk ikke er i god stand, skal du have dem skiftede. Så er de nemlig ikke sikre at køre på, og du kan blive en fare for dig selv og den øvrige trafik. Hvis du er i tvivl, så få en mekaniker til at se på dem, og skift dem, når de begynder at være slidt ned.

Sørg for løbende at tjekke dine dæk, så du altid fanger, hvornår det er tid til at få nogle nye på.

Vask motorcyklen

Støv og snavs kan nemt samle sig på en motorcykel over vinteren, uanset hvor eller hvordan du opbevarer den. Vask motorcyklen med korrekte midler, så du ikke beskadiger den, og udnyt også muligheden til at tjekke for rust og andre gener eller utøj.

En ren og pæn motorcykel er ikke bare en sikkerhedsdetalje, men også en fryd at have med ud på vejen. Det gør den første tur endnu mere speciel, og du kan roligt bryste dig af din maskine, uanset om du kører alene eller sammen med andre.

Send din motorcykel til syn

Din motorcykel skal ikke nødvendigvis til syn, hvis den er under 5 år gammel. Det er da kun ved ejerskifte, den skal synes. En motorcykel, der er mellem 5 og 10 år gammel, skal til syn hvert andet år, mens en motorcykel, der er over 10 år gammel, skal synes årligt.

Men du kan sende den til syn, hvis du gerne vil være sikker på, den er i bedst mulig stand. Hvis du har et værksted, du stoler på, er det en god måde at sikre dig, motorcyklen er sikker og ikke er kommet til skade over vinteren. Så kan du køre trygt og med ro i maven, uden at bekymre dig om olie eller småskader.

Written By

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.