Sådan fjerner du den stinkende tobaklugt fra dit hjem

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Få tips og tricks til, hvordan du får røglugt ud af din bolig. Se mere herunder.

Overtager du en bolig, hvor den tidligere ejer har været storryger, vil du højst sandsynligt også arve lugten og resterne af nikotin, der sidder i boligen. Det kan du dog relativt nemt komme til livs, hvis du anvender et par simple tricks. Se her, hvordan du gør.

Røglugt og spor fra tobaksforbruget hos den tidligere ejer, kan findes mange steder i boligen. Også selvom det har været den tidligere ejer, der røg, vil lugten, der forårsages af tjærestoffer og nikotin, sidde på vægge og overflader. Det ses som en farvet og fedtet hinde på træværk eller malede overflader. Hvis du får hul på hinden, når du gør rent, vil der atter blive frigivet tobakslugt. Overtager du et rygerhjem, er der især steder, der er ekstra udsatte for denne tendens.

Eksempelvis lodne overflader, tekstiler, papir og tapeter, lofter samt behandlet og ubehandlet træ, hvor lakeringen er slidt igennem. Disse skal i de fleste tilfælde udskiftes, hvis du viol være sikker på, at du ikke længere kommer til at kunne lugte røgen.

Sådan får du røglugten væk

Det bedste du kan gøre er at vaske og vaske, indtil røglugten ikke længere er til stede. Hvis du selv er ryger, er det en god idé at skifte cigaretterne ud med en e-cigaret. Kommer du ikke fra et rygerhjem og ryger du ikke selv, er der ingen grund til at du skifter dine cigaretter ud med en e-cigaret. I visse tilfælde vil du, hvis du overtager et hjem, hvor der er en anden, der har røget, være i stand til at vaske røgen helt væk, men hvis ikke det kan lade sig gøre, er det en god idé, at du smider de ting ud, der lugter allermest af røg.

 

 

Written By

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *