Sådan får du de grønne og sorte alger renset af taget

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Er du ved at være træt af at kigge på de mange alger oppe på husets tag? Alger er typisk uskadelige, og de hverken nedbryder eller minimerer materialers holdbarhed. Det er dog ikke et kønt syn, når taget bliver dækket af de grønne og sorte alger, og derfor har du nok overvejet mange gange at gøre noget ved sagen. Hvis du ikke vil betale for professionel hjælp, kan du faktisk selv hoppe op på taget og fjerne algerne.

Dog kræver den rette behandling det rette udstyr, og derfor skal du være opmærksom på dette, når algerne skal fjernes. Hermed kommer en række tips og tricks til, hvordan du kan få fjernet de mange alger på taget derhjemme.

Forskellige muligheder

Hvis du har besluttet dig for selv at trække i arbejdshandskerne, når det kommer til algefjerningen, skal du som sagt være opmærksom på at udføre den rette behandling. I de fleste tilfælde kan det sagtens lade sig gøre at fjerne algerne med håndkraft. Brug endelig ikke en håndtryksrenser som hjælpemiddel, idet denne kan beskadige taget. Hvis algerne findes i samlinger/overlapninger på taget, kan du for det meste fjerne dem med håndkraft. Har dit tag store områder med grimme alger, er det ligeledes muligt at fjerne algerne ved brug af en blød børste og vand.

Hvis den bløde børste sammen med vandet ikke fungerer ordentligt, kan du endelig gå ud og anskaffe dig et godkendt middel til bekæmpelse af alger. I Danmark findes der fire godkendte midler: Algedræber Koncentrat, Algefri N Koncentrat, Algefri N Klar-til-brug og Algefri N ProFF. Hvis dit tag er af eternit, skal du desuden være opmærksom på, at behandlingen kan frigive asbestfibre. Derfor er det nødvendigt at kontakte Arbejdstilsynet, så du kan få de korrekte informationer omkring algebehandlingen på dit eternittag.

Overvej professionel hjælp

Har du ikke lyst til selv at hoppe op på taget og skrubbe med børsten, kan du heldigvis også nøjes med at ringe til diverse virksomheder, der tilbyder effektive behandlinger mod alger. Hermed kan du få hjælp af eksperter på området, der står klar med det rette og professionelle udstyr. Kontakt for eksempel virksomhederne Jysk Totalserviceog Sky-Work, der begge tilbyder skånsomme, men effektive behandlinger af tage.

Forebyggelse

Når dit tag ser flot og nyt ud takket være din egen eller andres arbejdskraft, gælder det selvfølgelig om at vedligeholde det nydelige tag. For at undgå nye frembrud af alger på taget skal du for eksempel være opmærksom på at vedligeholde dit tag.

Nedbrud og begyndende afskalninger på tagets materialer øger nemlig risikoen for alger på taget, så sørg for at tjekke tagets tilstand en gang imellem. Et andet tip fandt vi hos boligjournalen.dk, som anbefaler at fælde eller beskære store træer og buske, som kaster skygge på dit tag. Hvis de beskæres, kan taget tørre ordentligt, og du minimerer hermed risikoen for alger på taget, da algerne kun viser sig på fugtige overflader.

Written By

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *