Krokus inspiration: Her er 3 fantastiske sorter

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Blomster pynter verden med farve hele året rundt. Både ude i naturen, i stuerne og i haven. Hvis du er stor fan af blomster og farver, er krokussen måske noget for dig. Der findes mange forskellige slags krokusser. Derfor kan du finde den sort, som du helst vil så. En blanding af forskellige sorter giver dig også mulighed for at have farve i haven mere end bare om sommeren. Her kan du læse lidt om de forskellige sorter af krokusser.

Find dine forstukne krokusløg hos https://blomsterverden.dk/collections/krokus.

Botanisk krokus i haven

Botanisk krokus er små blomster, som du kan plante i haven. De fås i mange forskellige farver såsom gule, orange, blå og lilla nuancer. De bliver mellem seks og 10 centimeter høje. Derfor er de optimale at plante i blomsterbede sammen end eksempelvis rosenbuske eller andre større planter. Dette kunne også gælde under et træ eller andet i samme til. Disse krokusser kan på den måde fylde den bare jord med favre og skønhed.

Denne slags krokus er flot, når flere løg er plantet sammen. Så danner det et smukt og farverigt blomstertæppe, hvor end du planter dem.

Snekrokus i græsplænen

Snekrokus er endnu en lille art af krokusserne. Snekrokus kan derfor plantes i din græsplæne for at tilføje lidt farve og spil. Dette er især gældende, hvis du har et græsareal, som ikke bliver brugt som fodboldbane eller andet i haven. Snekrokus har en lys midte, og de fås i mange hvidlige, blå og lilla nuancer.

Da snekrokus er noget af det første i haven, som blomstrer, kan du allerede tidligt på året få noget ud af din have. Ofte er haven ikke så spændende, når det ikke er forår eller sommer. Med snekrokus kan du tidligt få glæde af din have, da alt ikke længer at vissent og mørkt.

Spred farve med storblomstrede krokus

Som navnet hentyder til, er storblomstrede krokus en smule større end eksempelvis snekrokus og botanisk krokus. Dette gør derfor også storblomstrede krokus optimale i blomsterbede i haven. Du kender måske denne slags krokus for kommunale anlæg og rundkørsler. Denne form for blomst er klare i farven, og er derfor meget smukke, når de blomstrer.

Storblomstrede krokusser blomstrer først senere end de bontanske krokusser. Derfor kan det være flot at have begge dele, så du får mest glæde af dine blomsterbede. Så har du farve i haven i længere tid.

Plant dine krokus rigtigt

Krokusser kræver visse omstændigheder for at blomstre bedst muligt. Eksempelvis bør de plantes i halvskygge for at forlænge blomstringen. Hvis du finder en ikke-hårdfør krokusart, du gerne vil have i haven, er det bedst at plante dem i potter. På den måde kan løgene tages op, når det er vinter.

Almindeligt havejord er helt fint til krokusser. Dog kan du godt bruge lidt kompost eller gødning til plantningen, hvis du vil.

Husk at plante dine forårskrokusser om efteråret og dine efterårskrokusser om vinteren. Derudover bør løgene plantes i grupper af mindst 10, hvor afstanden på planterne er omkring fem centimeter.

Written By

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.