Hvad er den perfekte størrelse på en fladskærm?

Billedet er fra Taenk.dk
Billedet er fra Taenk.dk

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Hvad er den perfekte størrelse, er et spørgsmål der er blevet stillet i tiden tidernes morgen. Svaret er dog meget forskelligt alt efter hvilket emne vi bevæger os inden for. I denne sammenhæng kigger vi på TV. Udviklingen indenfor tv er gået kun gået en vej i forhold til størrelsen på dem. For 10 år siden var 40 og 42 tommer de store populære modeller, i dag anses 40 tommer nærmest for at være et lille TV.

Samsungs mest solgte modeller er fra 50 tommer og op, og B&O har lanceret deres mastodont på 80 tommer. Det betyder også, at der kommet mange større skærme ud i de danske stuer, også selvom stuerne måske er for små til det.

Forbrugerrådet har lavet en undersøgelse, som er publiceret på Taenk.dk som du bør have med i dine overvejelser, når du vælger. Når du står i butikken og kigger på et 60 tommers fjernsyn, ser det måske ikke så stort ud, men det er pga størrelsen på væggen i Fona, Power, Elgiganten eller hvor du nu står. Når du kommer hjem, forholder det sig nemlig ofte anderledes.

Som du kan se i grafikken øverst bør du eksempelvis ikke vælger en model der er større end 40 tommer, hvis du sidder tættere end 3 meter på skærmen. Faktisk er det først, hvis du kommer over 4 meter væk, at det kan anbefales at vælge de helt store modeller på 55 tommer og derover.

Written By

Jonas er blogger på enbedrebolig.dk. Det er på grund af interessen at han er med til at blogge på denne hjemmeside. Jonas kan godt lide dansk design.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *