Hvad er den perfekte størrelse, er et spørgsmål der er blevet stillet i tiden tidernes morgen. Svaret er dog meget forskelligt alt efter hvilket emne vi bevæger os inden for. I denne sammenhæng kigger vi på TV. Udviklingen indenfor tv er gået kun gået en vej i forhold til størrelsen på dem. For 10 år siden var 40 og 42 tommer de store populære modeller, i dag anses 40 tommer nærmest for at være et lille TV.

Samsungs mest solgte modeller er fra 50 tommer og op, og B&O har lanceret deres mastodont på 80 tommer. Det betyder også, at der kommet mange større skærme ud i de danske stuer, også selvom stuerne måske er for små til det.

Forbrugerrådet har lavet en undersøgelse, som er publiceret på Taenk.dk som du bør have med i dine overvejelser, når du vælger. Når du står i butikken og kigger på et 60 tommers fjernsyn, ser det måske ikke så stort ud, men det er pga størrelsen på væggen i Fona, Power, Elgiganten eller hvor du nu står. Når du kommer hjem, forholder det sig nemlig ofte anderledes.

Som du kan se i grafikken øverst bør du eksempelvis ikke vælger en model der er større end 40 tommer, hvis du sidder tættere end 3 meter på skærmen. Faktisk er det først, hvis du kommer over 4 meter væk, at det kan anbefales at vælge de helt store modeller på 55 tommer og derover.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.