Ønsker du en komfortabel seng, er det en god idé at være ekstra opmærksom på valget af madras. Madrasser har forskellige egenskaber, og det gælder om at finde den, der matcher dine individuelle behov bedst.

Madrasser findes i et utal af udformninger, og det kan være svært at holde styr på typerne. For at hjælpe dig lidt på vej kan du her få et overblik over fem af de mest populære madrastyper.

Topmadras

Billige topmadrasser er blandt danskernes foretrukne. Topmadrassen er en relativt tynd madras af skumgummi eller latex. Den er beregnet til at placere oven på en springmadras eller boxmadras for at øge komforten.

Vælg en topmadras, hvis du vil beskytte sengen mod slidtage og snavs og forlænge dens levetid. Samtidig er en topmadras nem at rengøre, da den ofte har vaskbart betræk. Du kan også problemfrit lufte topmadrassen udendørs, så den bidrager til bedre hygiejne i sengeområdet.

Boxmadras

Boxmadrassen er modsat topmadrassen en tyk og affjedret madras. Den er afstivet med en indbygget ramme af træ.

For at opnå en fuldent seng kan du blot tilføje ben efter eget valg og eventuelt en topmadras for ekstra komfort og beskyttelse.

Boxmadrassen fås i varieret kvalitet, og du kan med fordel vælge en, der tilpasser sig kroppens former. På den måde får din krop støtte og stabilitet ved sengetid, og du undgår muskelsmerter.

Springmadras

En springmadras er en tyk madras, der har indbyggede metalfjedre. Den har en optimal luftcirkulation som følge af den ventilerende fjederkonstruktion.

Springmadrassen er god til at fordele din kropsvægt jævnt over hele madrassen. Den suppleres ofte af en topmadras for yderligere komfort. Derudover finder du den ofte med lameller anbragt i et sengestel, ben og en underseng.

Skummadras

Skummadrassen er som navnet antyder ganske enkelt en madras, der er fyldt med skumgummi.

Skummadrassen er et fleksibelt og ofte prisvenligt produkt. Der findes forskellige former for skummadrasser afhængigt af typen af skum. Vælg for eksempel mellem almindelige former såsom PU- eller HR-skum, eller vælg en mere luksuriøs udgave såsom memoryskum, der former sig bedre efter kroppens konturer.

 

Latexmadras

Latex er et elastisk og blødt materiale, som enten fremstilles syntetisk eller stammer naturligt fra gummitræet. Mange latexmadrasser kombinerer både syntetisk og naturlig latex.

Ofte er latexmadrassen mere fast end blød. Latexmadrasser har en høj åndbarhed, som er fordelagtig, når kroppens temperatur er varm. Madrassen har også mange støttepunkter, som sikrer god liggekomfort.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.