Få en bedre bolig med de rette gardiner

Brug de rigtige gardiner i indretningen

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Gardiner er et af de mest oversete elementer i boligen, og det er en skam. Der er nemlig stor forskel på både design og funktionalitet i de forskellige typer gardiner, og det kan tydeligt ses i indretningen. Her giver vi dig et par tips til, hvad de forskellige gardintyper kan – fra rullegardiner til de hængende modeller.

Persienner giver muligheder

Persienner er en klassiker inden for gardiner, og de fleste danskere er vokset op med persienner i hjemmet. Persienner er ikke altid de mest elegante gardiner, men de mange muligheder for at justere lysindfaldet gør dem praktiske.

Persienne kan justeres både i længden og i hældningen på lamellerne, så du kan justere, hvor meget lys der kommer ind. Fordi persiennerne er lavet af skiftevist helt lystæt aluminium og tomme mellemrum, kan de dog lave skarpe striper af lys i rummet, som kan virke forstyrrende. Derfor kan et lamelgardin, som er en lodret og blødere udgave af persienner være et godt alternativ.

Hvis du ønsker persienner, kan det også være en god idé at overveje træpersienner, som giver et blødere udtryk.

Rullegardiner fjerner lyset

Rullegardiner er en anden klassisk gardintype, som kan bruges til meget. Ligesom persienner er det et meget kompakt gardin, som næsten er usynligt, når det er rullet op. Rullegardiner kommer dog i væsentlige flere forskellige typer end persienner, så her er noget for enhver smag.

Et af de mere klassiske rullegardiner er naturligvis mørklægningsgardinet, som hjælper med at holde lyset ude. Det bruges ofte i soveværelset, hvor sollys kan forstyrre nattesøvnen. Mørklægningsgardinerne har haft et lidt blakket ry, fordi de ofte kommer i en kedelig, grå farve, som ikke pynter meget i sig selv. De fås dog også i et hav af friske farver og mønstrer, som kan give rummet liv. Du kan blandt andet se et stort udvalg af rullegardiner her.

De velkendte stofgardiner

Vi kan naturligvis ikke lave en artikel om gardiner uden at nævne helt almindelige stofgardiner, som hænger foran vinduet. Det er ikke længere den mest udbredte gardintype, men de klassiske gardiner har stadig meget at byde på.

For det første er de klassiske hængende gardiner fantastiske til at absorbere lyd og bløde rummet op. Hvis man fjerner lange gardiner og erstatter dem med rullegardiner, vil man ofte opleve, at man skal vænne sig til det nye rum. Derfor er det også værd at overveje store stofgardiner, hvis din bolig har dårlig akustik eller ser ”kold” ud.

Written By

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *