DYI Tip – sy dine egne gardiner

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Noget af det der kan være med til at peppe et hus op, hvis man har brug for lidt fornyelse er nye gardiner. Det letteste er naturligvis at bestille dem hos en decideret gardinforhandler, der kan sørge for at du får dem i de helt rette mål, og vi vil da også altid anbefale denne løsning til soveværelset, hvor mørklægning er et must for en perfekt søvn, for langt de fleste af os.

I stuen eller andre værelser er det måske ikke helt så nødvendigt at have gardiner der holder lyset fuldstændig ude, og her kan du derfor godt eksperimentere lidt mere med gardinerne. Du kan naturligvis stadig vælge den sikre løsning med en gardinforhandler, men du kan også vælge at sætte dig til symaskinen og give dig i kast med projektet selv, det er nemlig slet ikke så svært som du måske tror.

Der findes mange typer af gardiner, men dem man selv syr sættes oftest på gardinstænger – du kan finde en mere udførlig guide på Idenyts hjemmeside. Når du har besluttet dig for at sy selv, skal du naturligvis finde ud af hvordan stoffet skal se ud. Der findes mange forhandlere af stof, og du kan naturligvis gå i IKEA eller lignende, men du kan også bestille det på sider som Stofgiganten og lignende.

Når du vælger stof er det vigtigt at huske på hvad du har af andre ting på værelset/stuen eller hvor du nu udskifter gardinerne. Har du eksempelvis en grå eller blå sofa, kunne du overveje at matche denne farve med gardinerne. Du kan også vælge at matche med puder i sofa, spisebordstole eller noget helt tredje. Du behøver ikke vælge en farve, der matcher til alt, men en rød tråd kan give et lækkert look i din stue, som du vil blive glad for i længden.

Written By

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *