Derfor skal du vælge fugesand

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Der er næsten ikke noget mere nedslående end at blive mødt grimme fliser fyldt med ukrudt, når du kommer hjem efter en lang dag. Den følelse kan du undgå, hvis du bruger lidt ressourcer på en ny gang fugesand. Måske tilhører du gruppen, der naivt går og tror, at sand bare er sand. Det er det naturligvis ikke, og der er stor forskel på de forskellige typers egenskaber, selvom sand måske for det utrænede øje bare virker som sand.

 

Hvad er fugesand?

Fugesand er det sand, du har i fugerne mellem dine udendørs sten og fliser, og dets fornemste opgave er holde din belægning på plads – og skåne sten og fliser, når du kører bilen over dem.

Fugesand er bakkesand, og det er vigtigt, at sandet er rigtig skarpkornet, så fugerne virkelige kan pakke sig. Når fugen er tætpakket, er der større sandsynlighed for, at fliserne bliver siddende, hvor de er – uanset hvor store mængder vind og nedbør, der rammer dine dem. Det er også vigtigt, at fugerne er fyldt helt op, så ukrudtsfrø ikke har mulighed for at finde ly mellem to fliser og spire til trælse planter. Du kan købe det hos mange forskellige bygge-butikker, eller bestille det online.

Fordelene ved fugesand

Det siger næsten sig selv, at fordelene ved ukrudtshæmmende fugesand er ret store, med mindre man tilhører flokken af folk, der holder af at bruge de sparsomme pulsslag her på jorden på at ligge og rode med ukrudt i indkørslen, men de folk er i fåtal.

Du kan også med det rette fugesand nedsætte risikoen for, at myrer slår sig ned under dine fliser. 

En anden stor fordel ved at undgå ukrudtet er, at du hermed undgår utøjets rødder, som ofte skaber mas og bøvl med fliserne, der bliver løse og skæve langt hurtigere, end du havde håbet på.

Written By

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *