Derfor skal du udskifte dit oliefyr

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Der er i følge dansk statistik omkring en kvart million boliger i Danmark, der er opvarmet med oliefyr. Det reelle er dog en hel del lavere, og i følge fagbladet Ingeniøren leveres der nu kun fyringsolie til omkring 87.000 hustande. Det er dog stadig et tal som burde være endnu lavere, når man tænker på den situation vores klima er inde i. Der er med andre ord rigtig mange gode grunde til at overveje at udskifte et oliefyr.

Den mest åbenlyse grund til at skifte dit oliefyr ud er, at det skader miljøet, men selv om du ikke går op i miljøet, er der gode grund til at overveje dit gamle fyr. De er nemlig ikke blot langt den dyreste metode at varme din bolig op på, det er også det dyreste at vedligeholde. Med andre ord så bør du kraftigt overveje overveje at skifte.

Hvad skal du skifte til

Det spørgsmål der først melder sig på banen, er naturligvis hvad du skal skifte til, hvis du dropper oliefyret, og her er der en del alternativer.

Den absolut bedste og billigste løsning er fjernvarme, men dette er ikke muligt for alle, og har du i forvejen et oliefyr, er der en god sandsynlighed for, at det er fordi du ikke kan komme på fjernvarmenettet. Heldigvis er det ikke det eneste alternativ.

Du kan blandt andet vælge at skifte til et pillefyr, der benytter træpiller fremfor olie. Dette er billigere og mere skånsomt mod miljøet end de fossile brændstoffer som et oliefyr i sagens natur bruger.

 

 

Written By

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *