Derfor må du aldrig selv topkappe dine træer!

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Derfor må du aldrig selv topkappe dine træer!

Høje træer i haven kan nemt snyde dig for en masse dejligt sollys. Der er derfor mange, der vælger at fælde eller topkappe deres træer, så de kan udnytte solens lys bedre. Det kan også være, at træet står i vejen for en god udsigt, som du længe har drømt om.

Der kan være flere grunde til, at man har lyst til at komme af med det irriterende træ i haven. Og vi forstår dig godt. Men du må aldrig selv give dig i kast med at topkappe dine træer – og det er der tre gode grunde til!

Den første grund: Det kan være farligt for dig

Det lyder måske overdrevent, at det kan være farligt at klatre op på en stige og skære toppen af et træ. Men det kan faktisk være rigtig farligt. Det kan fx være, at du ikke har brugt din stige i lang tid og ikke er klar over, at et af trinene er ved at knække. Det er også meget muligt, at du ikke har den rette, jævne overflade at placere stigens fødder på – det er også en farlig forbindelse!

Tilføj så hertil, at du kommer til at skulle operere med et farligt redskab – en motorsav! Det er en opskrift på uheld – men den er du jo kommet i forkøbet nu!

Den anden grund: Du kan ødelægge dine andre ting

Alt imens du prøver at gøre din have bedre ved at topkappe dine træer, glemmer du alt om grenenes vægt. Det er oftest tunge grene, man skal skære ned, og når de tilmed falder fra en god højde, kan de faktisk gøre meget skade der, hvor de lander. Det kan derfor ende med, at du står tilbage med et flot træ – men en ødelagt garage eller bolig.

Den tredje grund: Du kan få problemer med forsikringsselskabet

Hvis du, trods vores gode argumenter, alligevel vælger at topkappe, så skal du være opmærksom på, at det ikke er sikkert, at din forsikring dækker, hvis du skulle opleve et uheld. Mange vil opleve at få det samme råd af forsikringen: Bestil professionel topkapning næste gang!

Written By

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *