Den store byggeguide

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Står du og skal i gang med at renovere, vedligeholde eller bygge til i din bolig, så er det en god idé, at du forbereder dig inden, så du får det bedst mulige slutresultat. Uanset om du skal i gang med et større byggeprojekt, eller om du blot skal have lavet en mindre renovering, så kan denne guide hjælpe dig med at stille de rigtige spørgsmål, så du kan tage stilling til forskellige aspekter af byggeopgaven inden igangsættelse. Du skal også finde byggematerialer til en passende pris, som du kan bruge til projektet.

Overblik

Når du skal renovere, vedligeholde eller bygge til, så er det en god idé, at du sørger for at danne dig et overblik over, hvad du skal have udført. Overvej hvad dine behov er nu, men også på længere sigt. Vil du gribe din renovering an i mindre etaper eller vil du lave en større renovering på én gang? Skal du i gang med et større projekt kan det være en god idé at tage kontakt til en byggerådgiver, som en byggesagkyndig, en arkitekt eller en rådgivende ingeniør.

Energi og finansiering

Når du skal prioritere en renovering i din bolig, er det en god idé at se på energimærket. Når man får udarbejdet et energimærke, får man også forslag til energirenoveringer, der kan forbedre boligens energimærke. Hvordan er dit energiforbrug i dag? Hvor længe skal du selv bo i boligen? Kan du få glæde af en lavere energiregning i fremtiden eller ønsker du, at øge din boligs salgsværdi ved en forbedring af energimærket. Det er en god idé, hvis du tager en snak med din bank eller realkreditinstituttet omkring, hvor mange penge du har at gøre godt med. Dit økonomiske råderum vil typisk afhænge af friværdi, ejendomsværdi og indestående i banken. Herved er det lettere for dig at beslutte, hvilken investering, der er bedst for dig og dit hus.

Written By

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *