5 miljøvenlige valg til projekt ombygning

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Ombygning af hjemmet, kontoret eller virksomheden kan give mange goder. Man kan højne komforten, skabe et flottere udtryk og spare en del penge i det lange løb. Derfor er der mange, der i løbet af deres liv starter på projekt ombygning, og mange foretager massevis af ombygninger. Dog er der et aspekt, som man også bør tænke på i forbindelse med renovationer, og dette er miljøet. Man kan nemlig sagtens gå i gang med byggeprojekter, som er miljøvenlige. Dermed gør man både noget godt for sig selv, byggeriet og vores omgivelser. I denne artikel får du idéer til 5 miljøvenlige valg, når du skal i gang med dit ombygningsprojekt.

Vidunderlige vinduer – udnyt gerne vinduerne

En ejendoms vinduer har stor betydning for byggeriet. Dette er både i form af naturligt lys samt varmetab i vintermånederne og ekstra varme om sommeren. I vinterperioden kan hele 40 % af boligens varme gå tabt gennem vinduerne, hvilket er et stort varmespild. Om sommeren kan man dog genvinde varmen, og ifølge boligjournalen.dk kan op til 87 % af varmen komme fra vinduerne. Der er derfor både fordele og ulemper ved vinduer, og derfor er det vigtigt, at man nøje overvejer valget deraf.

Valget af vinduer afhænger af klimaet, størrelsen af hjemmet og beliggenheden. Af denne grund kan det være fordelagtigt at søge om hjælp til valg af vinduer samt placeringen af dem i byggeriet, da det hurtigt kan kræve komplekse udregninger. Man kan også vælge selv at kaste sig ud i det, og her skal man blot sørge for at gøre sig en grundig research.

Væmmeligt vandspild – tilføj en regnvandstank

Regnvandstanke er et vidunder, når det kommer til bekæmpelse af vandspild. Vandressourcerne er desværre ikke uendelige, og dette er også grunden til, at prisen på vand er højere end nogensinde – vi skal passe godt på det. Derfor er det en god idé at implementere en regnvandstank i det nye byggeri, da denne vil opsamle regnvandet. Dette vand kan genbruges til toilettet, havearbejde, bilvask og lignende.

Besparelse af vand kan ligeledes foregå gennem vandbesparende bestanddele i ombygningen ved at tilføje vandbesparende vandhaner. Dette kan både være i bruseren samt i håndvasken på badeværelset og køkkenet.

Tætte tage – god isolering af tag

En af de allerstørste steder, hvor varme udledes gennem årstiderne, er gennem bygningens tag. Grundet dette er tagisolering yderst vigtigt, hvis man ønsker skåne miljøet. Indebærer ombygningen åbne ydre vægge, vil det være bedst at isolere dem, før gipsningen sker. Slutteligt bør en god imprægnering foretages. På denne måde vil man kunne spare op til 25 % på varmeregningen, da isoleringen og imprægneringen vil fungere som en form for tæppe, der pakker huset godt ind.

Godt genbrug – vælg gerne brugte møbler

Genbrug er særdeles moderne i dag, og dette er ikke uden grund. Når man vælger at købe brugte møbler, genanvender man ressourcerne, og dette skåner miljøet. Derudover er genbrugsmøbler flotte at se på, da de har sjæl og personlighed. Dette er den perfekte måde at gøre indretningen unik. Ydermere er genbrugsmøbler ofte billigere at købe end møbler, som er helt nye. Man sparer derfor penge, skåner miljøet og får unikke møbler.

Skal du indrette dit hjemmekontor eller virksomhedens kontorer, bør du kaste dig ud i indretning med genbrugsmøbler. Du kan eksempelvis købe brugte hæve/sænkeborde, som fortsat er i god kvalitet til gode penge. Hæve/sænkeborde er ofte en dyr post, når det kommer til kontorindretning, og derfor er brugte borde et godt alternativ. 3R Kontor har et stort og godt udvalg af hæve/sænkeborde, som du kan pryde dit kontor med.

Written By

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *