4 gode råd: Sådan gør du boligen forårsklar

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Det er forår, og det betyder, at din bolig skal gøres klar. Som udgangspunkt er det en god idé at vedligeholde dit hus løbende, så der sker mindst muligt slid. Bestem dig for, at du giver huset en overhaling hvert forår. Om ikke andet, så sæt dig for at gennemgå huset, så du er sikker på, at der ikke er noget galt. Herunder finder du fem punkter, som du skal tjekke hvert år — hvis du vil være sikker på, at dit hus ikke nedslides hurtigere end ellers. Og generelt at de forskellige elementer, der udgør dit hus, bare virker, som det skal.

1. Låsen

Det er vigtigt, at din lås virker, som den skal. Ellers dækker forsikringen ikke, hvis der er indbrud. Samtidig er det selvfølgelig irriterende, hvis din lås ikke fungerer. Tjek den derfor én gang om året. Få en låsesmed til at tilse den hvert femte år. Man siger, at en lås holder i omkring 15 år, før den skal udskiftes, men det er altid en god idé at være på den sikre side.

2. Tag

Vind og vejr tærer hårdt på taget, og derfor er det en god idé at undersøge det mindst én gang om året. Tjek for revnede tagsten eller tagflader. Se, om der er løse materialer og få det lavet med det samme, hvis der er noget.

3. Nedløbsrør og tagrender

Sørg for at tagrender og nedløbsrør ikke er beskadigede eller tilstoppede. Det er en god idé at rense tagrenderne mindst én gang om året. Om ikke andet, så er det i hvert fald en god idé at tjekke det.

4. Vinduer og døre

Døre og vinduer af træ er udsatte, og derfor er det en god idé, hvis du giver dem lidt kærlighed også. Det kan være, at der er revner i sokkel og facade — reparér det, så det fungerer. Puds samtidig vinduerne, så ruderne ikke er fyldt med fedtpletter, nu hvor solen rigtig kommer til at skinne igennem dem.

Written By

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *